26. dubna 2017

Pálení čarodějnic - Jaké je společenství světla s tmou?

Nebuďte zapřaženi do cizího jha s nevěřícími. Neboť co má společného spravedlnost s nepravostí? A jaké je společenství světla s tmou? Jaký je souzvuk Krista s Belialem? Jaký podíl věřícího s nevěřícím? Jaké spojení svatyně Boží s modlami? (2. Korintským 6:14-16)

Pálení čarodějnic, nebo také Noc čarodějnic, dále také Filipojakubská noc, popřípadě Valpuržina noc, či Beltine je v kalendářním pořadí druhý z osmi satanských svátků v roce. Na tuto noc připadal největší sabat satanských kultů, tato noc byla jedním z největších pohanských svátků.

Beltain či Beltine je keltský svátek jara slavený 30. dubna, jako každý keltský den začíná večerem. Tento svátek je slavený na počest keltského boha Belena a také na oslavu ohně a léčivých vod. Beltine v překladu znamená zářící oheň či Belenův oheň. Zapalovaly se velké ohně a oheň symbolicky očistil lidi i zvířata od neduhů a nečistých myšlenek, které se nashromáždily v temném zimním období.

Zapalování ohňů v noci z 30. dubna na 1. května je pohanský rituál pocházející z dob, kdy byla tato noc považována za magickou, v tuto dobu se scházeli čarodějnice a mágové praktikující okultismus a pomocí okultních rituálů se otevírali duchovním silám zla. S novou vlnou obdivu k pohanství a jeho zvykům přibývá i těch, kteří se vracejí k těmto večerům a s tím spojeným rituálům. Neuvědomují si ovšem, že se tím otevírají démonickým silám zla. Na mnoha místech se například konají zasvěcení malých holčiček, které se oblékají jako čarodějnice.
 
Okultisté a satanisté se tuto noc scházejí k okultním rituálům spojených se vzýváním temných sil zla, z tohoto úhlu pohledu je důležité, abychom my  jako křesťané nebyli naivní a abychom v žádném případě nepodporovali ani náznakem takové jednání a těmto okultním praktikám postavili duchovní hráz svými modlitbami.

Nemůžete pít Pánův kalich i kalich démonů; nemůžete mít podíl na Pánově stolu i na stolu démonů. (1. Korintským 10:21)

Nemějte žádnou účast na neplodných skutcích tmy, spíše je usvědčujte.
(Efezským 5:11) 

Z křesťanského pohledu jde tedy o dávnou praxi spiritismu a okultismu, která je s křesťanstvím naprosto neslučitelná. Z pohledu křesťanů není možno se takových akcí účastnit.


Žádné komentáře:

Okomentovat