12. března 2017

Učení „svědků Jehovových“ sráží Ježíše Krista na úroveň stvořené bytosti

Učení „svědků Jehovových“ sráží Pána Ježíše Krista na úroveň pouhé stvořené bytosti a dělá z Něho anděla, něco takového ovšem není podle Bible možné, neboť vše vzniklo pro Krista a skrze Krista. 


Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo bylo Bůh. To bylo na počátku u Boha. Všechno vzniklo skrze ně a bez něho nevzniklo vůbec nic, co je. (Jan 1:1-3) 

Některé církve nebo sekty podobně jako „Církev svědků Jehovových“ tvrdí, že každý kdo není členem jejich církve nebo sekty propadá automaticky Božímu soudu, již samo toto tvrzení ukazuje na bludařské učení a v podstatě se jedná o jiné evangelium před kterým nás Bible dost jasně varuje, navíc Bible sama sebe uzavírá a není možné něco přidávat nebo ubírat. 

Já dosvědčuji každému, kdo slyší slova proroctví tohoto svitku: kdo by k nim něco přidal, tomu Bůh přidá ran zapsaných v tomto svitku; a kdo by ze slov svitku tohoto proroctví něco odejmul, tomu Bůh odejme jeho díl ze stromu života a ze svatého města, které byly popsány v tomto svitku. (Zjevení Janovo 22:18-19) 

Z porovnání učení „svědků Jehovových“ s učením Bible je zcela zřejmé, že se jedná o jiné evangelium, před kterým nás varuje apoštol Pavel, není totiž jiné evangelium, ale jsou někteří, kteří chtějí Kristovo evangelium překroutit. 

Divím se, že se od toho, který vás povolal Kristovou milostí, tak rychle odvracíte k jinému evangeliu. Není jiné evangelium, ale jsou někteří, kteří vás uvádějí ve zmatek a chtějí Kristovo evangelium překroutit. Ale i kdybychom vám my nebo sám anděl z nebe zvěstoval v evangeliu něco jiného než to, co jsme vám zvěstovali, budiž proklet! Jak jsme řekli dříve, i nyní říkám znovu: Jestliže vám někdo zvěstuje jako evangelium něco mimo to, co jste přijali, budiž proklet! (Galatským 1:6-9) 

Poslouchají svědci Jehovovi Jehovu? 





Paul Washer - Evangelium Svědků Jehovových 



Varování: Slepí jsou vůdci slepých. Jestliže slepý vede slepého, oba spadnou do jámy.






Žádné komentáře:

Okomentovat