13. března 2017

Nebezpečný New Age se integruje do církve

Žijeme ve dnech úpadku, jedním znakem doby konce, těchto těžkých časů v nichž žijeme je i to, že se mnoho mluví o síle (moci), ale málo o poslušnosti vůči Božímu slovu.
Více o nebezpečí New Age například zde:
Odhalení New Age ve světle Bible
Známost, která se získá tím, že člověk prostě věří Písmu, je zavrhována. Zato je člověk nakloněn věřit té či oné moci, která nemá nic co činit s Duchem Svatým, ale je lidmi obdivována a později bude soustředěna v člověku hříchu a dokonale zjevena. Satan chce velmi rád těm, kdo žádostivě vyhlížejí po té či oné nadpřirozené síle, místo Ducha Svatého dát svou moc. Není zapotřebí mít ostrý zrak k tomu, abychom i v současných dnech rozeznali předchůdce působivé moci bludu, o níž mluví apoštol. U mnohých křesťanů převládá velká touha a nespokojenost na duchovním poli. Cítí, že jejich život je bez ovoce, a touží po nějaké vyšší úrovni svých zkušeností. Znají namnoze svou Bibli a svá slavná požehnání v Kristu příliš málo, a tak v nich vzniká nezdravá touha po vždy nových, hmatatelných zkušenostech, silných citových prožitcích, různých nových a nových zjevení. Z nedostatku schopnosti duchovního rozeznávání člověk připisuje Bohu a jeho Duchu něco, co je v podstatě výsledkem obrazotvornosti, nebo duševního, ba i satanského původu (spiritismus, okultismus, osobní zjevení). 
Co všechno je New Age?

Víra v astrologii, numerologii, posvátnou geometrii, skryté duchovní významy (gnosticismus). Channeling (komunikace s „bytostmi“ z vyšších dimenzí). Meditace, jóga. Víra v různé energie, „čakry“, práce s krystaly. Víra, že všechno je Jedno (formy monismu). „Člověk je bůh“. Ježíš Kristus je jen stav mysli nebo „vědomí“, kterého můžeme dosáhnout. Veškeré esoterické nauky. Víra v mimozemské civilizace a „andělské bytosti“. Reinkarnace, karma a „zákon přitažlivosti“. Přicházející skok v „evoluci vědomí“ (vstup do nové dimenze / nastolení ráje / zlatého věku). „Všechna náboženství jsou založena na společné pravdě“. Víra, že civilizace potřebuje jeden světový systém pro „věk vodnáře“. Mnozí snad jsou upřímní, ale upřímnost není pravda, sama upřímnost není ochranou, nikdy není ochranou proti všelijakým svodům, jenom láska k pravdě a poslušnost vůči Božímu Slovu nás ochrání proti náboženskému zmatku dnešní doby.



9 komentářů:

  1. Obávám se, že rozeznání pravého a nepravého nezřídka brání povrchnost. Číst písmo je přece docela zdlouhavé. Rozhodně je to delší než esemeska. Rozvažovat nad tím vyžaduje určité racionální nasazení. Zato ony alternativní směry slibují berzpracné uchopení pouhou intuicí. I tenhle článek by mohl jít trošičku víc do hloubky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano článek mohl jít do hloubky, ale jen málo uživatelů čte dlouhé články, pokud vůbec něco čte.

      Vymazat
  2. Strom poznání dobrého a zlého.Někdy dávám příklad.Najdeš peněženku s milionem korun.Teď ti proběhnou myšlenky.Vrátit nebo odevzdat.Nebo si to nechat z mnoha různých důvodů.Jedno je spravedlnost druhé je nespravedlnost.Rozhodnutí je na tobě.Proto poneseš následky ty.A proto způsobíš následky druhým ať v dobrém či ve zlém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano jsou jenom dvě cesty, i když se někteří snaží probourat jakousi střední cestu.

      Vymazat
    2. Proč je dobré to vrátit a zlé si to nechat? Bůh Ježíš řekl nepokradeš. Jinak bez Boha není amorální nic.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Našla jsem telefon, tehdy stál 15 000. Nevrátila jsem ho. Nenapadlo mne to. Ja ho neukradla. Našla jsem ho. Teď bych reagovala jinak. Chci se držet vesmírných zákonů. Nebrat věci jenž nejsou moje. Daří se mi to.

      Vymazat